Matematik

HURTIG SPG.SMÅL. 2 MIN AF DIN TID TAK!

19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

God dav derude :-)

vi skal angive en forskrift for den andengradspolynomium f.
vi får af vide :

r1= 0
r2=5
og (g,h)=(-1,2)

vi har prøvet at løse opgaven:
formlen er: f(x)=a(x-r1)*(x-r2)

f(x)=a(x-0)*(x-5)
f(x)=a(x)*(x-5)

vi finder a:

f(-1)=a((-1)-x)* ((-1)-5)=a*(-1)*(-6)=6

a er 6..

Kan det passe at forskriften lyder sådan:

f(x)=6(x)*(x-5) ????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af peter lind

Nej og det spørgsmål har du fået besvaret tidligere.


Svar #2
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

du gav mig ikke et svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af peter lind

jo. Se selv efter


Svar #4
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

hør her min ven.. jeg spurgte om hvordan du kom frem til at 6a=2.....

altså så er a jo = 6

hvis det du skrev passer burde min forskrift være rigtig nu eller hvordan vil du have at jeg angive det ? sådan: f(x)=2(x)*(x-5) ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2009 af peter lind

Og det spørgsmål har jeg besvaret. 6a=2 <-> a=1/3


Skriv et svar til: HURTIG SPG.SMÅL. 2 MIN AF DIN TID TAK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.