Matematik

omvendte funktioner

20. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hvordan kan 2 funktioner være hinanden omvendte funktioner??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af mathon

y = f(x)

f -1(y) = f -1(f(x)) = (f -1o f)(x) = x

f -1(y) er omvendt funtion til f(x)
............
eks. 1
f(x) = y = ax + b

f -1(y) = x = (1/a)y + (1/a)*b = (1/a)y + (b/a)

eks. 2
f(x) = y = log(x), Dm(f) = R+ og Vm(f) = R
f -1(y) = 10y, Dm(f -1) = R og Vm(f -1) = R+
f -1(y) = f -1(f(x)) = (f -1o f)(x) = 10y = 10ln(x) = x


Skriv et svar til: omvendte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.