Matematik

hjælp til eksamen opgave

20. april 2009 af ayeda (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg er en pige som går på VUC i trin 2 som svar til 10. klasse.

Jeg skal op til mudtlige matematik eksamen. for at komme op til eksamen, skal jeg selv lave opgaven. Vi skal finde et emne og lave nogle spørgsmål til det, og der efter skal vi lave en historie for at forklare læren og sanser hvordan vi har udregnet det. vi skal have masse udregninger med for at få god karekter

Men jeg er i tvivl om hvad for et emne det skal være, og hvordan kan jeg stille det spørgsmål og svar på dem selv. Jeg har virkelige brug for jeres hjælp, så hurtigt som muligt.

og tak fordi du kiggede forbi.

mvh. Ayeda


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvilken slags matematik ken du lide? Geometri, funktioner, ligninger ??   Hvad må I bruge af hjælpemidler ? Krav til eksamen? hvor lang tid har I ?


Svar #2
20. april 2009 af ayeda (Slettet)

Jeg kan lide alt i matemtik.

Vi må brug alle hjælpemidler, og har ca. en månde til det.

der er ikke nogle krav. vi skal gøre det så godt som muligt


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2009 af kieslich (Slettet)

Parabler?  Har I haft om andengradspolynomier/funktioner ?  Der er meget stof i det: grafer, udledning, ligninger,...


Svar #4
21. april 2009 af ayeda (Slettet)

Ja det har vi haft om.


Svar #5
22. april 2009 af ayeda (Slettet)

Jeg har virkelig brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

Skal der også være beviser med?


Svar #7
22. april 2009 af ayeda (Slettet)

ja, det skal være noget i virkeligheden.

da jeg sagde et emne så betyder det at fx. om svømmehalen, der skal vi have funktioner, grafer, ligninger, brøker og statistik med i det

vi skal lave en problemformulering og Disposition til den


Svar #8
27. april 2009 af ayeda (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Sælg sko.

Først skal du lave statestik over skostørrelser. Og eventuelt over farve på skoene. og så finde fordeling af hvor mange med hvilke farver.

Så skal skoene sælges.  antal sko vi sælger kaldes x.

Prisen man kan få for en sko fastsættes af p(x) = -0,0125*x + 1300, som siger at det maksimale vi kan sælge skoen til er 1300, og at jo flere vi vil have solgt, jo lavere er vi nød til at sætte prisen.

Der er selvfølgelig nogle omkostninger ved at producere sko. Omkostninger O(x) = 0,0075*x2+106.

Der er lønninger, materialeudgifter, etc. det er første led. andet led, 106, er de faste udgifter, halleje, etc.

Vores fortjeneste F(x) = x*p(x) - O(x). altså omsætning - omkostninger = antal*pris - omkostninger

Find det antal vi skal producere for at tjene mest muligt. Det bliver en parabel, så du skal bare finde toppunktet.

Brug fantasien og fyld mere på.


Svar #10
29. april 2009 af ayeda (Slettet)

det lyder da spænde med sko.

det ville jeg prøve og sætte fantasi løs i det...

tak for det


Skriv et svar til: hjælp til eksamen opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.