Matematik

Ligninger

21. april 2009 af TiiiA (Slettet)

Heeej..

Er der nogle der ved en go' hjemmeside hvor man kan løse ligninger eller bare en side hvor man kan lærer noget om ligninger,?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af morell18 (Slettet)

hvad vil du lærer om lininger? og hvilken slags lininger 1 grad eller anden grads. Synes ikke selv at det er specielt brugbart det man plejer, at kunne finde på nettet når man vil lære noget nyt. Hvad er di helt specefike problem inden for lininiger?

kan godt give dig et par lininger du skal løsse hvis det er?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af morell18 (Slettet)

*du


Svar #3
21. april 2009 af TiiiA (Slettet)

Det vil være dejlige.. jeg vil gerne havde det sidder godt fast til afgangsprøven og min optagelsesprøv.

Bare alt mulige.. tror nok jeg har svært ved det hele.. næsten... kun de svære


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2009 af morell18 (Slettet)

okay.. godt så af deg kender der har været op tal optagelses prøve fremkommer der kun første grads lininiger.

metoden er at man skal skifte fortegn på hvert led i liningen. altså man plejer at samle x og almindeligt tal hver for sig af lighedstegnet ved at ændre deres fortegn til dem omvendte.

1)2x+3=3x+2

3-2=3x-2x

1=1x   - her skal man til at isolere x, man tanker igen hvad er det omvendte af gange

1/1=X

løs følgende lininger

a) 4x+3=3x+5

b)5x+8=2x+10


Svar #5
21. april 2009 af TiiiA (Slettet)

Sorry, jeg er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2009 af morell18 (Slettet)

okay så lad os tage det trinvis med et nyt eks.

1. når man har fået en lininig er x erne og de almindelig tal blandet sammen på hvert side af lighedstegnet eks. 3x+4=2x+5 du kan se at x erne og de almindelig tal ikke er sorteret på hvert side af lighedstegnet

2. hvis vi igen ser på liningen 3x+4=2x+5 kan vi samle x erne for sig og de almindelig tal hvert for sig. Reglen er at når man rundt på ledene skal man gør det ved at ændre deres fortegn lad os sortere ledene således at de almindelig tal står på venstre side og x erne på den anden feks når 3x skal flyttes over på højre trækker man fra os når man flytter 5 over. hvis fortegne var minus skulle man ligge til istedet

3. sortering:

3x+4=2x+5

4-5=2x-3x (når ledene er blevet sorteret)

-1=-1x      

nu skal x isoleres så det står alene. Der står som du kan se -1*x på højre side, men der skal igen tænkes omvendt når x skal isoleres, så der skal divideres.

-1=-1x

-1/-1=x (minus minus giver plus)

x= 1


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.