Matematik

hjælp og det haster virkeligt.

21. april 2009 af lahme (Slettet)

hvordan regner man sådan en reging fra LIGNINGER.

2x + 3 = 13

12x - 8 = 7x + 17
 

-x - 2 = - 6 - 3x
 

og der her

2x - 6 = -2x - (x - 9)
 

3( x + 3) = 2( 4 + x)
 

3(x - 4) = 2x + 6
 

3( x + 3) = 2( 4 + x)

3 + (2x - 5) = 6
 

4(3x + 5) = 5(4x - 4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af Isomorphician

Har du ikke selv en formodning om hvordan de skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af MarkH83 (Slettet)

Ligninger er ret basalt, og det er du nødt til at få styr på.. Når du har en ligning, som f.eks. din første (2x + 3 = 13), gælder det om at du skal isolere x på den ene side af lighedstegnet.. Du skal blot huske, at hvad du gør på den ene side af lighedstegnet skal du også gøre på den anden.. Jeg kan hjælpe dig videre med den første, men du må hellere selv løse resten..

Ligning:

2x + 3 = 13

Træk 3 fra på hver side:

2x + 3 - 3 = 13 - 3

2x = 10

Nu kan du dividere med 2 på hver side, og få:

2x/2 = 10/2

x = 5

Jeg håber du forstår fremgangsmåden.. Ellers vil jeg virkeligt anbefale dig at få din lærer til at forklare dig hvordan det virker..

Mvh

Mark


Skriv et svar til: hjælp og det haster virkeligt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.