Matematik

Hint til opgave

21. april 2009 af biqqu (Slettet)

Løs andengradsligningen 2x^2-5x+c=0, hvor ligningen skal have x=4 som den ene løsning. hvilken værdi skal c have?

Nogen der kan komme med et evt. hint.


Svar #1
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

OPgave 2. Når man skal vise at 1 er løsningen til andegradslignigen 2x2+5x+3=0 .. har jeg så forstået det korrekt, at man kan vælge at gøre 2 ting:

1) sætte 1 ind på x's plads, hvorefter man skal få 0=0!

2) finde diskriminant og skæringerne. Heraf fås en af værdierne til 1, altså x=1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af Isomorphician

#0:

Brug at du finder rødderne ved:

x = (-b ± √d)/(2a)

#1:

Ja.

(1 er dog ikke en løsning til det du skriver)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2009 af dnadan (Slettet)

#0
 

2x^2-5x+c=0 hvor x=4 er en løsning. C findes ved indsættelse af dit punkt, thi du ved at når x=4 vil andengradsligningen give 0.

Dvs.

2*2^2-5*2+c=0, hvorefter c kan isoleres.

#1 Når du skal vise, at en løsning er x=1, benyt da altid metode 1), dette er lettest. Metode to benyttes når der i opgave formuleringen står: Bestem løsningerne til andengradsligningen.

Bemærkning(blot noget info):

Pas på med at skrive 0=0! Dette er faktisk ikke sandt(grundet udråbstegnet). Undgå hermed at skrive udråbstegn efter nogle tal, da det kan virke noget misvisende.

! betyder i matematikkens verden fakultet, fx. 4!=4*3*2*1, n!=n*(n-1)(n-2)*....*3*2*1, hvor det er vedtaget at 0!=1.


Svar #4
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

Opgave 1: når jeg siger: 2*2^2-5*2+c=0 <=> 0+c=0 <=> 0=-c ?? altså har c en negativ værdi.

Opgave 2: okay, haha. satte nu bare udråbstegn, men det må jeg jo hellere lade være med indenfor den matematiske verden :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2009 af Isomorphician

#0: Brug løsningsmetoden i #3.

Jeg fik vist overkompliceret opgaven noget.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2009 af dnadan (Slettet)

2*4^2-5*4+c=0

<=>

2*16-20+c=0

<=>

32-20+c=0

<=>

12+c=0

<=>

c=....

- Rettet(beklager den hurtige fejl med x=2, det er naturligvis x=4), jeg har vist læst alt for meget i daw :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2009 af Isomorphician

#6: Var det ikke x = 4?


Skriv et svar til: Hint til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.