Matematik

Ligning med logaritme

22. april 2009 af Murdy92 (Slettet)

Hej. :)

Jeg har fået denne ligning: ln(2x-1) = 3 eksakt .

Jeg forstår ikke helt, hvad der menes med eksakt, eller hvordan jeg præcist skal løse den.

Hvad betyder eksakt?
Og skal jeg bruge e for at ln går ud med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

Med exakt menes at du ikke må levere resultatet som en afrundet værdi. Er løsningen e1 skal du skrive e1, og ikke 2,72.

Start med at tage exponentialfunktionen på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af mathon

dvs

eln(2x-1) = e3

2x-1 = e3 ...............


Skriv et svar til: Ligning med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.