Fysik

Eftervisning af joules lov

23. april 2009 af MissClarkson (Slettet)

Hej jeg håber at i kan hjælpe mig..

Jeg skal skrive en rapport hvor jeg skal eftervise joules lov.. Jeg er blevet bedt om at lave en graf med energien på y aksen og I^2 på x aksen.. og en med energien på y aksen og tiden på x aksen.. de skulle begge gerne være rette linjer.. men jeg kan ikke forstå hvorfor det skulle bevise joules lov?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2009 af peter lind

En ret linie gennem (0,0) har ligningen y=kx. Brug dette på dine 2 grafer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af kieslich (Slettet)

Når du får rette linjer viser det at y = a*x. I første forsøg at E = K1*I2, og i andet at E = k2*t. E er altså proportional med I2 og med t, men så er E = k3*I2*t.  K3 må så være lig med R, og dermed er Joules lov eftervist.

Ekstra: Laver du nu en  graf med I2*t på x-aksen og E på y-aksen skulle det også give en ret linje, og hældningen skulle blive lig med R.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2009 af mathon

...eller skrevet

E = k3*I2*t        (sammendrag af E = K1*I2, og i andet at E = k2*t)

k3 = (E/(I2*t))
vis at

limes k3middel → R = (E/(I2*t))

hvoraf

E = R*I2*t = (R*I)*I*t = U*I*t


Skriv et svar til: Eftervisning af joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.