Matematik

Beholdere, differentiering og længder

23. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Hejsa har følgende udtryk som jeg har differentieret men kan ikke komme videre.

π*(r2+(900/π2)*r -4)1/2+π*r*(1/2)*(r2+(900/π2)*r -4) -1/2 *(2r+(-4*900/π2)*r -5)

Tak på forhånd hvis jeg får hjælp... :))))


Svar #1
23. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Har lige glemt noget..

π*(r2+(900/π2)*r -4)1/2+π*r*(1/2)*(r2+(900/π2)*r -4) -1/2 *(2r+(-4*900/π2)*r -5) = 0

Nogen som kan løse den med hensyn til r?


Svar #2
23. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)


Hejsa har følgende udtryk som jeg har differentieret men kan ikke komme videre.

π*(r2+(900/π2)*r -4)1/2+π*r*(1/2)*(r2+(900/π2)*r -4) -1/2 *(2r+(-4*900/π2)*r -5) = 0

Nogen som kan løse denne ligning med hensyn til r?

Tak på forhånd hvis jeg får hjælp... :))))


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af kieslich (Slettet)

Ser mystisk ud. Må jeg godt se den formel du har differentieret?


Svar #4
23. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Ye sure... Men spørgsmålet er om jeg skal lægge opgaven ind...??Lægger den ind alligevel :) det er den kejle som skal beregnes h eller r


Svar #5
23. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Eventuelt¨kan jeg lige vise hvorn jeg har gjort.

V=10m3

Rumfanget for en kegle: V=(1/3)*π*r2*h 

Overflade for en kegle: O=π*r*√r2+h2

Udrening af h: h=(30/π*r2)

Indsættelse: O=π*r*√r2+(30/π*r2)

Her kommer differentieringen: O'(r)=π*r*(r2+(900/π2)*r -4)1/2

Og nu skulle man bruge kædereglen: (u*v)'=u'*v+u*v'

Ud fra dette kom jeg så frem til den lange ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

du har regnet rigtigt :) må indrømme at jeg lige nu er lidt doven, så jeg har løst den med TI: x = 1,89 for et minimum.


Svar #7
24. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Buhu... xD skal gøres med håndkraft ... men okay nu har jeg noget at gå ud fra :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

 først ganger du med *(r2+(900/π2)*r -4)1/2  dernæst ganger du igennem med r4. Du skulle nu have
 

πr6 + π*900/π2 + πr6 - 2*π*900/π2  = 0

reducerer du nemt.


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

til r = 6√(900/(2*π2)) = 1,89


Svar #10
24. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Argh! :O... Tænk at jeg havde overset det led... Super takker :D


Svar #11
24. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

:) du er den bedste takker :D


Svar #12
24. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Hmmm... Har leget en del med det men kan sq ikk komme frem til svaret efter du ganger med hele parentesen og derefter r4 =/


Svar #13
24. april 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Så nu har jeg løst det efter 4timer ;P


Skriv et svar til: Beholdere, differentiering og længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.