Matematik

2 gradspolynomium

24. april 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa


Svar #1
24. april 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa...

Jeg har et eksempel på en opgave:

f(x) = x^2-x + 4

Afledet: f´(3) = 2*3^2-1

f´(3) = 6......

Dette er dog forkert....den skal give 5....

det er de + 4 jeg ikke ved hvad man skal gøre med

Er der nogen der har løsningen??

Hvad hvis det er et 3 gradspolynomium, altså hvor vi skal finde f´(3)

For f(x) = 1x^3 + 1x^2-x+4??....det er noget med at hvert led skal regnes for sig??....

Nogle forslag??


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2009 af Svingtur (Slettet)

Afledet vil den bliver f'(x) = 2x-1

f'(3) vil så blive 2*3 -1 = 5

f(x) = x^3 + x^2 -x +4

Når den differentieres ager du hvert led for sig:

f'(x) = (x^3)' + (x^2)' - (x)' + (4)' = 3*x^2 + 2x -1

f'(3) = 3*3^2 +2*3 -1 = 27 + 6 - 1 =32

Giver det mening?


Skriv et svar til: 2 gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.