Matematik

2. grads ligning med 3 ubekendte

25. november 2004 af Kronvald (Slettet)
Hej,

Nu er den gal igen. Den matematik driller mig altså. Nogen der kan hjælpe ??

Har fået stillet følgende opgave :

P(x) = ax^2 + bx + c

* Bestem tallene a, b og c således at grafen for P gennem punkterne P(0,6), Q(7,2½) og R(-2,16).

Nogen der kan give mig et hint til hvordan opgaven skal løses, jeg kan godt se udfra punktet P at c = 6, men hvordan finder jeg a og b ??

På forhånd tak

Jane

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2004 af Peden (Slettet)

2½ = a*7^2 + b*7 + 6

16 = a*(-2^2) + b*(-2) + 6

To ligninger med to ubekendte,

Isoler a eller b i den første ligning og indsæt i den anden og vupti.

Svar #2
25. november 2004 af Kronvald (Slettet)

Ja, det var også den løsning jeg havde forsøgt men synes ikke lige jeg kunne få a eller b isoleret ...

Jane

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2004 af Peden (Slettet)

B skulle være til at isolere:

(2½-a*7^2+6)/7 = b

Svar #4
25. november 2004 af Kronvald (Slettet)

Tak, nu har jeg prøvet det. Men jeg er sku nok lidt langsom idag. Det går bare slet ikke, det vil ikke som jeg vil. Kan ikke løse den ...

Jane

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2004 af Peden (Slettet)

Min lommeregner siger:
a = -0.9
og b = 6.8

test det og se om det virker.

Skriv et svar til: 2. grads ligning med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.