Matematik

Ligning?

26. april 2009 af Monique1988 (Slettet)

Hej.

Håber der er nogle der vil hjælpe mig med denne her opgave:-)

udviklingen i det danske skovareal kan beskrives ved følgende matematiske model:

y= 417000 * 1,007x

hvor y er skovarealet (målt i hektar), hvor x er antal år efter 1990.

Hvad fortæller tallene 417000 og 1,007 om udviklingen i det danske skovareal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er y, hvis x=0?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af Svingtur (Slettet)

y=417000*1,007x er en eksponentiel vækst: y =b*ax

417000 er begyndelsesværdien b (det samme som f(0)), altså skovarealet i år 1990

1,007 er fremskrivningsfaktoren a -

da a=r+1, er

vækstraten r = 0,007, og

r*100 =0,7 % = det antal procent, som skovarealet vokser med hvert år.

Håber ikke det var for kludret :p


Skriv et svar til: Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.