Matematik

Ligning med exp

26. april 2009 af allou (Slettet)

Hej alle.

Hvordan løser man ligningen

-3*e^(-2*a) = -1

Man kan jo se at

e^(-2*a) = 1/3

Ved at benytte potensregneregel fås

(e^(a))^(-2) = 1/3

Og så må man kunne benytte at e^ln(x) = x. Men jeg er gået i stå her :-S


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af peter lind

Der er ingen grund til at foretage den sidste omskribvning. Ellers  benyt den regel du har allersidst med x=1/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af Isomorphician

videre:

(ea)-2 = 1/3 <=>

ea = -2√(1/3) <=>

a = ln(-2√(1/3))

.....

eller alternativt:

e-2a = 1/3

-2a = ln(1/3)

a = (ln(1/3))/(-2)


Svar #3
26. april 2009 af allou (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Ligning med exp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.