Matematik

sin

27. april 2009 af crete (Slettet)

i en trekant ABC er M midtpunkt af siden AC. det oplysys at AB=AM =3 og BM=4 beregn vinklerne samt længden af siden BC

skal jeg bruge sinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af NejTilSvampe

 okay du har to trekanter:

ABC og ABM. til at starte med er ABM den interesante, den er ligebenet.

Du kan derfor beregne vinklen A med cosinus relationen:

cos(A) = ( AB^2+AM^2 - BM^2 ) / (2*AB*AM)


Svar #2
27. april 2009 af crete (Slettet)

okay kan det passe at det er 83,62

hvordan finder man så de andre vinkler


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du kan beregne BC ved hjælp af Pythagoras. Og derefter bruge sinusrelationerne.


Svar #4
27. april 2009 af crete (Slettet)

kieslich er det rigtigt at det kommer til at hedde √42-32=2.6

og kunne det godt passe at vinkel A er 83,26


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Undskyld, det med pythagoras er noget sludder. påmin kladde så det ud som at en af vinklerne var ret. det er den ikke.

Jeg får vinkel A = 83,62.  Som NejTilSvampe sagde så er det en ligebenet trekant, så nunkan du finde vinkel BMA, og dermed vinkel CMB. Og så kan du bruge cosinusrelationen til at finde BC.


Svar #6
27. april 2009 af crete (Slettet)

hvordan regner jeg vinkel B ud med cos


Svar #7
27. april 2009 af crete (Slettet)

nu forstår jeg slet ikke noget jeg får BC til 16??? er det iiek forkert


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2009 af NejTilSvampe

 du har AC for AB=AM = ½AC

og du har vinkel A, for at finde BC siger du:

BC^2 = AC^2+AB^2 + 2*AC*AB*cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

jeps, som NTS siger.


Svar #10
27. april 2009 af crete (Slettet)

jeg får BC til 20


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

BC2 = 32 + 62 - 2*3*6*cos(83,62)


Svar #12
27. april 2009 af crete (Slettet)

er det rigtigt at BC er 9,25 hedder det ikke -2 isteder for +2*AC


Svar #13
27. april 2009 af crete (Slettet)

jeg får B til 48,19


Svar #14
27. april 2009 af crete (Slettet)

hvor får i de 6 fra resultatet giver 41 det kan da ikke passe


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. april 2009 af NejTilSvampe

 AC = 2*AB

AB= 3

AC= 2*3 = 6

husk at tage kvadratroden af det.


Svar #16
27. april 2009 af crete (Slettet)

er det ikke fordi jeg skal tage kvardratroden af det


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg får BC2 = 41 og altså BC = 6,4.

og bruges sinusrelationen får jeg B = 68,7 grader.


Svar #18
27. april 2009 af crete (Slettet)

får i også vinkel B til 48,19 kan jeg ikke finde den sidste ved 180 reglen????


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Skriv hvordan du har udregnet BC og hvad du har fået. Det er lidt svært at se fejlen når vi kun får resultatet.


Svar #20
27. april 2009 af crete (Slettet)

B=42+32-32/2*4*3


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.