Matematik

løs ligning

27. april 2009 af nej12 (Slettet)

Her er der nogle som kan vise mig med mellem regninger hvordan man løser denne ligning?

(log(x))2+log(x)-6=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2009 af NejTilSvampe

 sæt log(x) = z 

så får du:

z2 + z -6=0


Svar #2
27. april 2009 af nej12 (Slettet)

Jamen når du løser denne får du man en andengrad ligning og løser denne og får z=-3 og z=2 og det kan jeg se er forkert. hvad får du den til ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af NejTilSvampe

 det er sikkert rigtigt har ikke regnet det ud. 

Nu ved du at fordi z=log(x) så er:

log(x) = -3  eller log(x) = 2

så løser du for log(x) i de to ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2009 af mathon

 log(x) = z

x = 10z


Svar #5
27. april 2009 af nej12 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.