Matematik

Umulig opgave

28. april 2009 af AdaTPT (Slettet)

Hej. Jeg har fået opgaven:

I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og
hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Bestem længden af den korteste katete.

Opgaven er uden hjælpemidler.

Der er flere der har spurgt om det samme herinde, men jeg forstår simpelthen ikke deres svar.

Jeg regner med at man skal bruge pythagoras først, hvorefter man finder en andengradsligning, men når jeg prøver at løse denne andengradsligning går det helt galt. Jeg får diskriminanten til 360, og det er lidt svært at tage kvadratroden af 360 i hovedet?

Mange tak på forhånd, Ada.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af mathon

korte katete:        x
lange katete:         3x
hypotenuse:          (x+3)

Pythagoras:            c2    =   a2 +   b2
indsat                  (x+3)2 =  x2 + (3x)og x>0             
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2009 af mathon

√(360) = √(36*10) = √(36)*√(10) = √(62)*√(10) = 6√(10)

som jo er en nøjagtig talværdi


Skriv et svar til: Umulig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.