Matematik

Andengradspolynom - 2 ligninger med 2 ubekendte

28. april 2009 af hujaha (Slettet)

Hejsa :)

jeg sidder og fortvivler over en opgave der lyder:

Find funktionsforeskriften for andengradspolynomiet med a=1 og toppunkt i 2,1

Altså er jeg nået så langt til at sige

y = ax+bx+c

1 = 1*2 + b*2 +c

Men jeg kan ikke opstille en anden ligning :S så jeg kan ikke få "2 ligninger med 2 ubekendte" nogen der kan hjælpe mig ?

Mvh

Niklas


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af keg (Slettet)

Ax2 +Bx +C er den generelle 2. gradsligning. Hvis du differentierer denne, får du: 2Ax + B, som også angiver tangenten til ligningen i et hvilke som helst punkt på kurven. du ved endvidere at tangenten i toppunktet er vandret,


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2009 af peter lind

f'(2)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2009 af mathon

toppunkt
T(t1;t2) = (t1;c-a*t12) = (2;c-1*22) = (2;1)

hvoraf
c-4 = 1
c = 5

-(b/(2a)) = 2
b/2 = -2
b = -4


Skriv et svar til: Andengradspolynom - 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.