Matematik

hjælp til opgave

28. april 2009 af biqqu (Slettet)

Der er givet funktionen: f(x)=(1/4)x^3-x^2-x+4

a) Tegn grafen for f og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspuntker med førsteaksen.

Svar: solve((1/4)x^3-x^2-x+4=0,x)

x= -2 V x=2 V x=4

Jeg har nu x-værdierne, men er i tvivl om hvorledes jeg skal finde "koordinatsættet"


Svar #1
28. april 2009 af biqqu (Slettet)

Opgave 2:

I det følgende betragtes en model for en bestemt type af bevoksninger af ensartede planter. I modellen betegner w (målt i g) vægten af tørstoffet i den del af en plante, der er over jorden, d betegner antallet af planter pr. m^2 i den bevoksning, som planten tilhører, og h (målt i cm) betegner højden af planten. I modellen gælder:

w = 9670d^-1,49 (i)

h= 970d^-0,443 (ii)

b) benyt modellen til at bestemme vægten af tørstoffet i en plante, der er 100 cm høj
 

Umiddelbart ville jeg sætte de to op mod hianden, isolér d og indsætte det på w's plads. Men fandt et tidligere indlæg, hvori der var skrevet at 100 skal indsættes på h'2 plads, hvorefter man isolér d og indsætter det i (i)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af Isomorphician

Opgave 1: Du har x-værdierne til skæringspunkterne. Hvad er y-værdierne for alle punkter der ligger på x-aksen?

Opgave 2: Det er den sidste metode du skal bruge.


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.