Matematik

diff ligning

29. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

om en funktion f(x) oplyses, at p(2,2) er et punkt på grafen for f(x) samt at funktionen er en løsning til differentialligningen

dy/dx - 3y = x2

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i P.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2009 af peter lind

Hvis du sætter det givne punkt ind i differentialligningen kan du finde dy/dx=hældningen af tangenten. Dette sammen med oplysningen om at den går igennem P(2,2) er nok til at  finde liniens ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2009 af mathon

dy/dx i P(2,2) = 22+3*2 = 10


tangentligning i P(2,2):
y-2 = 10(x-2)


Svar #3
29. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

okay super tak for det godt svar især af mathon :)


Skriv et svar til: diff ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.