Matematik
hjælp til integral opgaver..
hej har spørgsmål til 2 opgaver.
a) funktionene f og g er givet ved f(x)=-x^3+1,5x^2+6x-1 og g(x)=6,5-x
i første kvadrant afgrænses der mellem graffen for f og g et område, der har et areal
bestem det areal.
kan ikke få det til at give et realistisk resultat har prøvet i lang tid med integralfunktionen på lommeregnern
En funktion er bestemt ved f(x)=-2x-3 Med F betegnes en stamfunktion for f.
Bestem F når det oplyses, at linjen med liningen F(x)=x+5 er tangent til grafen for F
på forhånd tak
Svar #2
30. april 2009 af mathon
for 1 ≤ x ≤ 3 er f(x) ≥ g(x)
hvorfor
arealet mellem graferne for f(x) og g(x) i 1. kvadrant
er
A1.kvd = 1∫3(f(x)-g(x))dx
...............
Define f(x) = -x^3+1,5x^2+6x-1
Define g(x) = g(x)=6,5-x
∫(f(x)-g(x),x,1,3)
Svar #3
30. april 2009 af morell18 (Slettet)
self.. det mest logiske kom til at regne på arealet lige over x- aksen.
Skriv et svar til: hjælp til integral opgaver..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
