Matematik

Haster - Matematik

30. april 2009 af Mahiie (Slettet)

Jeg skal lave en rapport om matematiske modeller.

Opgaven lyder:

I 1986 var der videomaskiner i 545000 danske hjem, og i 1990 var der 890000.

a. Vi antager at antallet vokser eksponentielt - find den årlige fremskrivningsfaktor.

Har jeg så ret i at man bruger formlen T2 = Log(2) / Log (a)

Altså T2 = Log (890000) / Log (545000) = 1,0371 ???

b: Dernæst antager vi at antallet vokser lineært - find hældningskoefficenten og hvad beskriver disse to tal.

Hvad gør jeg her ?

Håber en kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Nej, det er forkert. For at finde fremskrivningsfaktoren i a., skal du bruge følgende formel for eksponentialfunktioner:

 a = X2-X1√Y2/Y1

I b. skal du igen finde a via denne formel for lineær funktioner:

a = Y2 - Y1/ X2 - X1

X1, X2, Y1 og Y2, er de to punkter du har, dvs. (X1,Y1) og (X2,Y2)


Svar #2
30. april 2009 af Mahiie (Slettet)

Okay, Tusind tak :D

Men hvad er x2 og x1 og y2 og y1 i denne opgave, for jeg får kun de to tal for antal af videomaskiner ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Det er (0,545000) og (4,890000)

X1 = 0, da det er begyndelsesåret. X2 = 4, da der er 4 år mellem 1986 og 1990.


Skriv et svar til: Haster - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.