Matematik

Renter og restgæld.

30. april 2009 af tipo (Slettet)

Ægteparret Mogensen køber et hus til 2.000.000 kr. De skal betale lånet tilbage over 30 år med en halvårlig ydelse, og første ydelse betales én termin efter lånets oprettelse. Renten er 4 % pr. halvår.
- Hvad er den halvårlige ydelse?
Efter 20 år vinder de i lotto og ønsker at betale deres restgæld.
- Hvor stor er restgælden efter 20 år?
 

Please help... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#gaeld


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af mathon

y = G*r/[1-(1+r)-n]

a1 = y-G*r

summen af p afdrag


p
Σai = a1/r*((1+r)p - 1]
i=1
 

restgæld efter p afdrag = G - a1/r*((1+r)p - 1]


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2009 af mathon

...eller

restgæld efter p afdrag = G(1+r)p - y/r*((1+r)p - 1]
 


Skriv et svar til: Renter og restgæld.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.