Matematik

Matematik i 1.klasse er nemt!!

30. april 2009 af skumbanana (Slettet)

Pænt godaften :D

Er der nogen som kan forklare mig hvorfor 16 * 0,5 = 8 ??

kan virkelig ikke forstå det !! :(

Hilsen Shevin, håber I kan hjælpe!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2009 af mathon

16 * 0,5 = 0,5 * 16 =(½)*16 = 16/2 = 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Istedet for at gange 16 med 0,5, kan du også bare dividere 16 med 2 :)

dvs.:

16 / 2 = 8


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

1. klasse regner ikke med decimalbrøker.

0,5 er en decimalbrøk, når 5 står på 1. plads efter kommaet er der tiendedele.

0,5 = 5/10

16*5/10 = 80/10 =8


Svar #4
30. april 2009 af skumbanana (Slettet)

Skal man altid gøre det, hvis der står at man skal gange med en dicimal? :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2009 af GTX (Slettet)

fordi hvis man ganger 16 med 1 vil resultatet blive 16 derfor må resultatet blive halveret når man ganger med 0,5  altså 16 gange 1 =16   16 gange 0,5 = 8 håber du kan bruge dette


Svar #6
30. april 2009 af skumbanana (Slettet)

Hvad nu hvis man ganger 16 med 0,3, hvad giver det så ?  :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 brug fremgangsmetoden i #3 ...

0,3 = 3/10 så

16 * 0,3 = 16 * 3/10 = 48/10 = 4,8 .............. (eller skrevet i forkortet brøk 24/5)


Svar #8
30. april 2009 af skumbanana (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen!! Det var virkeligt dejligt, at I gad at hjælpe mig :D


Skriv et svar til: Matematik i 1.klasse er nemt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.