Matematik

hjælp til udregning af m2

30. april 2009 af GTX (Slettet)

Hej ny bruger her på siden :)

jeg søger hjælp til udregning af en boks,

jeg har prøvet på 2 forskellige måder og selvfølgelig fik jeg to forskellige resultater..

boksen er H x L x D: 120cm. x 80cm. x 55cm.

jeg skal bruge det samlede m2 for hver plade af begge sider, hvis i forstår..

der er 2 plader på: B: 80cm. x H: 120cm. for og bagsiden

der er 2 plader på: B: 55cm. x H: 120cm. siderne

der er 2 plader på B: 60cm. x H: 80cm.    top/bund

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

som sagt har jeg prøvet på 2 måder:

1: jeg regnede m2 ud på hver side af hver plade og plusede det samlet resultat, regnestykket så, således ud:

for og bagsiden:  0,96m2 x 4= 3,84m2

sidder:              0,66m2 x 4= 2,64m2

top/bund:              0,48m2 x 4= 1,92m2

2,64m2 + 3,84m2 + 1,92m2 = 8,4m2

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

2: jeg lage alle målene sammen til en stor firkant:

bredden på alle pladerne: 80cm. + 80cm. + 55cm. + 55cm. + 80cm. = 350cm.

det gangede jeg så med 2 for at få begge sider på pladerne med:

350cm. x 2 = 700cm.

højden på alle pladerne er 120cm. det gangede jeg så med to for at få begge sider af pladerne med:

120cm. x 2 = 240cm.

det regnede jeg så om til meter og gangede de to, altså den samlede højde og længde:

7m. x 2,4m. 16,4m2

-------------------------------------------------------------------------------------

er her nogen af disse regnestykker som er rigtige?

eller er her nogen som kan hjælpe mig med at regne det ud?

vh.

jens hansen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af l030689 (Slettet)

i din top/bund er der sneget sig 60 cm, hvilket ikke kan passe, men ellers må det være 1 der er rigtig. I nr. 2 siger du, at "højden" på alle plader er 120 cm, men det kan jo ikke passe når der er en plade på 55cmx80cm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af mathon

Okasse = 2(L*B + L*H + B*H) = 2((0,8 m)*(0,55 m) + (0,8 m)*(1,2 m) + (0,55 m)*(1,2 m))

   =        2((0,44 m2) + (0,*96 m2) + (0,66m2)) = 2*(2,06 m2) = 4,12 m2


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af l030689 (Slettet)

og hvis "begge sider" skal forstås som indersiden og ydersiden ganger du det med to, hvilket er præcis hvad han har gjort. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

Dit første eksembel ser ok ud.

I andet eksembel, har du 5 plader, der er 120 cm brede, det er en for meget.

Bør give 270 cm, som ganges med 2. Du har nu yder og inderside med. Derfor skal 120 ikke ganges med 2.

270*2*120=64800

Du mangler nu top og bund 60*80 *4=19200

84000 cm2 =8,4m2


Svar #5
30. april 2009 af GTX (Slettet)

hej tak for svarene :)

( din top/bund er der sneget sig 60 cm, hvilket ikke kan passe)

jo, top og bund er lidt større en selve boksen..

(I nr. 2 siger du, at "højden" på alle plader er 120 cm, men det kan jo ikke passe når der er en plade på 55cmx80cm.)
 

ja højden på alle pladerne er 120cm.

hvis du mener den plade på 60cm. x 80cm. så er det fordi at jeg har lagt top og bund sammen, så den bliver 120cm. x 80cm. det gør det lidt nemmere at regne med.. undskyld for forvirringen..

men er den så 8,4m2

eller er den 4,12 m2

?

vh.

jens hansen

og igen tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2009 af l030689 (Slettet)

Det må så være 8,4 m^2, hvis jeg da langt om længe har forstået den opgave du stiller ;)


Svar #7
30. april 2009 af GTX (Slettet)

smukt, ja nu kan jeg kan godt se hvor jeg er gået galt med nummer 2

de 120cm. som ikke skal ganges med 2, så bliver resultatet også 8,4m2

tusind tak alle sammen, i har været en stor hjælp,

samt i har forklaret det godt :)

vh.

jens hansen.


Skriv et svar til: hjælp til udregning af m2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.