Fysik

Archimedes lov!

30. april 2009 af youknowme (Slettet)

Hello

Jeg forstår ikke rigtig archimedes lov der siger at: Et legeme der nedsænkes i en væske er påvirket af en opdrift der er lig med tyngdekraften på den fortrængte væskemængde.

F = pVg

Men jeg kan ikke se dette nogen steder i hans formel der jo siger at opdriften er afhængig af densiteten og volumen af den fortrængte væskemængde ganget med tyngdeaccelerationen.

På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af l030689 (Slettet)

ρ·V=m og m·g=F_t
Håber du kan se det ud fra det (F_t er tyngdekraften)


Svar #2
30. april 2009 af youknowme (Slettet)

oh okay..

ρ·V er altså det samme som massen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af mathon

Et legeme der nedsænkes i en væske er påvirket af en opdrift der er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde.

Tyngden af den fortrængte væskemængde er en opadrettet kraft af størrelse som den fortrængte væskemængdes tyngdekraft, der er modsat rettet tyngden.


Svar #4
30. april 2009 af youknowme (Slettet)

Men hvis tyngdekraften virker på vandets overflade og der er en opadrettet kraft der også er lig med tyngdekraften, burde legemet så egentlig ikke være i ligevægt ?

Sorry hvis jeg spørger dumt, men har bare lidt svært ved at forstå dette emne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2009 af mathon

...ikke hvis det nedsænkede legemes densitet er større end væskens densitet

Fres = V*ρlegeme*g - V*ρvæske*g = (ρlegemevæske)*V*g


Svar #6
30. april 2009 af youknowme (Slettet)

Så når legemets densitet er større end væskens densitet så vil legemet synke, og hvis legemets densitet er større end væskens så vil den blive "skubbet" op ?

Er det rigtigt forstået ?


Svar #7
30. april 2009 af youknowme (Slettet)

Hov, der skulle have stået : "mindre" end væskens så vil den blive skubbet op ..


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2009 af mathon

skubbet op = flyde

ρlegeme < ρvæske:

Fresflydning = V*ρlegeme*g - Vunder*ρvæske*g = 0


Skriv et svar til: Archimedes lov!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.