Matematik

potens og rødder

03. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Hvilken potens/rod-regel er der når man har:

5*34

Jeg kender den der hedder ap*aq=ap+q

Denne ser mere ud som: b * ap = bap


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af keg (Slettet)

mht. den første: du har ikke samme a-værdi, så derfor ej denne.3 forskellig fra 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2009 af Thraundil (Slettet)

b * ap er IKKE det samme som (ba)p. Det kan illustreres ved 10 * 23. 23 = 8, 10*8 = 80. Men 2*10 = 20, 203 = 8000.

Du evaluerer først potensen ap, dernæst ganger du b på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2009 af Pettson

#0   b * ap = ab*p


Svar #4
03. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#3 altså vil den hedde: 5*34=35*4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2009 af Pettson

5 * 34 =

34 * 34 * 34 * 34 * 34 =

(3*3*3*3) * (3*3*3*3) * (3*3*3*3) * (3*3*3*3) * (3*3*3*3) =

3*3*3*3  *  3*3*3*3  *  3*3*3*3  *  3*3*3*3  *  3*3*3*3 =

320

så: ja, det skulle jeg mene


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2009 af keg (Slettet)

#3 nej for guds skyld ikke denne formel. først regner du 34 ud separat og resultatet ganger du med 5

(81*5)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2009 af Pettson

Undskyld, biqqu, jeg trækker min vildledning (#3, #5) tilbage!
Man (læs: jeg) skal ikke mene, man skal vide.

Tak, keg. Respekt for de, der er vågne!


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2009 af MN-P (Slettet)

5*34= 5*3*3*3*3=405

b*ap=bap er bare en anden skrivemåde for udtrykket, men passe da fint her

læg mærke til at der ingen parentes er om ba, så det er kun a der skal oplyftes til 4 potens


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2009 af mathon

...blot et tal gange en potens
som
ikke kan omskrives til nogen almindelig anvendt potenssætning...


Skriv et svar til: potens og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.