Matematik

gøre rede for differentialligning?

04. maj 2009 af delidolu (Slettet)

Hejsa

Jeg sidder med et bevis ,, men inden da skal jeg redegøre for differentialligning ,, hvordan kan det eventuelt gøres, vha af grafer eller er det rent ord der skal bruges ? har skrevet følgende indtil videre:

Redegør for begrebet "differentialligning":
En differentialligning er en ligning, hvor der er en eller flere afledede af en funktion y=f(x) indgår.
Alle de funktioner der passer i ligningen, kaldes en løsning til differentialligningen.
 

føler det er for lidt og tørt ,, håber I kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af peter lind

Hvad gør det at den er tør? Det væsentlige er at den er rigtig og det er den. Hvis du vil have en endnu kortere formulering. F(y(n), y(n-1), ····,y(1), y,x)=0


Svar #2
04. maj 2009 af delidolu (Slettet)

vil det sige at når man skal redegøre for en differentialligning, skal man kun nævne:

En differentialligning er en ligning, hvor der er en eller flere afledede af en funktion y=f(x) indgår.
Alle de funktioner der passer i ligningen, kaldes en løsning til differentialligningen.

kan man ikke tegne noget til det eller nævne yderligere ting til en eksamn eksempelvis ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af peter lind

Det er den generelle definition på en differentialligning.F or nemheds skyld holder jeg mig her til første ordens differentialligninger. Hvis du har et startpunkt(x0,y0) , som du kan angive i et koordinatsystem. Ud fra differentialligningen kan du så finde y'(x0). Lige i nærheden vil f(x) så være omtrent  givet ved y=y0+y'(x0)x


Svar #4
04. maj 2009 af delidolu (Slettet)

det forstår jeg ikke :S


Skriv et svar til: gøre rede for differentialligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.