Matematik

eksponentielt funktion..

04. maj 2009 af mm :) (Slettet)

Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at g(0)=5 , og at vækstraten er -30%... hvad bliver forskriften?

Jeg skal opskrive et udtryk der viser at jeg kender sammenhængen mellem vækstraten og fremskrivningfaktoren..

bliver forskriften så g(x)= b* 0,70^..?

nogen der er sød og hjælpe?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Exupery (Slettet)

g(x)=b*0,70^x

Benyt nu dit punkt til at finde b og opskriv herefter forskriften.


Svar #2
04. maj 2009 af mm :) (Slettet)

bliver b så lig med 5?

Jeg har brugt solve:

solve(5= b* 0.70^0, x)= 5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af Exupery (Slettet)

x^0=1, hvis vi ser på et generelt eksempel.

Så:

5=b*0,70^0 <=> 5=b*1 <=> 5=b

Ja, du har ret.


Skriv et svar til: eksponentielt funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.