Matematik

voksende funnktioner???!!!

04. maj 2009 af iamterese (Slettet)

 hvordan begrunder jeg hvilken af følgende tre funktioner der er den voksende?

g(x)=0,34 gange 1,27^x

h(x)=3,41 gange 0,72^x

k(x)=7,2 gange 4,2^x

og hvordan bestemmes den eksponentielt voksende funktion for f, når vækstraten er 20% g f(0)=10 ?

...på forhånd tak for hjælp jeg virkelig har brug for :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

g(x) og k(x) har fremskrivningsfaktor > 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af qernille (Slettet)

Når væksten er større end én er funktionen voksende.


Svar #3
04. maj 2009 af iamterese (Slettet)

 Undskyld, men jeg forstår ikke jeres svar... hvad er fremskrivningsfaktor? og hvor ses væksten

- burde ikke have matematik på b-niveau... ved det godt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2009 af mathon

alment:

f(x) = b*ax , a,b>0

f '(x) = b*ln(a)*ax = ln(a)*(b*ax) = ln(a)*f(x) hvor f(x)>0 da ax>0

f '(x) = ln(a)*f(x)
for
   0<a<1 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende    (ln(a)<0)
   a>1 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende          (ln(a)>0)

............

a kaldes fremskrivningsfaktoren


Skriv et svar til: voksende funnktioner???!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.