Kemi

Udregning af HCL

05. maj 2009 af loahj (Slettet)

Hej.

Hvordan udregner jeg pH værdien ved hjælp af formlen pH= - log [H+] ? med 1M HCL?

Hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Den er let, fordi saltsyre er en stærk syre. Så gælder der nemlig stærksyreformlen:

pH = -log(Cs), Cs = den formelle koncentration af syren. Man må antage dette, da syren er så stærk at den reagerer så godt som fuldstændig i en vandig opløsning. Andre stærke syrer hvor denne regel gælder er salterpetersyre og svolvsyre.

pH = -log(1) = 0

Hvis du er i tvlv hvordan en syre reagere, skal du altid sammenligne pKa med pCa. Hvis pCa er størst, vil syren reagere som en stærk syre, hvis pKa er størst vil den reagere som en svag syre ud fra den svage syreformel: pH = 0,5 (pKa+pCa)

Det samme gælder for baser bare med pCb og pKb


Svar #2
11. maj 2009 af loahj (Slettet)

okay, mange tak :)


Skriv et svar til: Udregning af HCL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.