Matematik

9klasses niveau rettelse

05. maj 2009 af 3700-Line (Slettet)

Nogen som vil tjekke dette igennem der er lavet. I opg. 4 er jeg lige i tvivl med isolation og enheds bestemmelse.

Og opg. 6 har jeg brug for lidt hints hvis nogen kan hjælpe. Jeg skulle gerne have vedlagt et billed af trekants skitsen.

Opgave 1
.a) 8 % af 320
320*0,08 = 25,6
.b) Omskriv 0,12 til procent
0,12*100 = 12 %
.c) Hvor meget er 1/5 af 650
650/5 = 130
.d) Hvor meget er 3/7 af 3566
3566*3/ 7 = 1528,29
.e) 2/3+4/6+1/4
8/12+8/12+3/12 = 19/12
.f) Omskriv 120 % til blandet tal
100% = 1 og 20% = 1/5
1, 1/5
.g) En længde er i målestoksforhold 1:200 afsat på en tegning som 375mm. Hvor mange meter er det i virkeligheden?
200*375mm = 75000mm *100 = 75m
.h) Omskriv 47 dm til cm
1dm=10cm 47dm = 470cm


Opgave 2
En tømmersvend køber et parti varer hjem. Den samlede pris er 520000kr. Ved købet fås en rabat på 6 %.
.a) Hvad skal mesteren betale for dette parti varer?
520000kr*0,06 = 31200kr
520000kr -31200kr = 488800kr
.b) Hvis der i dette parti varer er 3300stk. Hvad koster en varer så?
488800kr/3300stk = 148,12kr
.c) Mesteren sælger varerne til 160kr pr. stk. Hvor stor er fortjenesten i procenter pr. varer?
160kr – 148,12kr = 11,88kr
.d) Mesteren sælger 2000stk. I løbet af den første måned. Hvor stor en del er det af hele varer partiet?
2000stk/3300stk*100 = 60,61 %


Opgave 3
En pyramide formet beholder har som grundflade et kvadrat med sidelængden 6cm. Pyramidens højde er 9cm.
.a) bestem rumfanget af pyramiden
1/3*9cm*6cm*6cm = 108cm^3
Pyramiden er lavet af jern, hvis massefylde er 7,8g/cm^3
.b) bestem vægten af pyramiden.
108cm^3* 7,8g/cm^3 = 842,4g/cm^3


Opgave 4
En fabrik skal fremstille cylinderformet dåser. Dåserne skal kunne rumme 2,5liter. Diameteren på dåserne skal være 16cm.
.a) Hvor høje skal dåserne være?
2,5liter = pi*4^2*h
H=
.b)Beregn dåsernes totale overfladeareal.
Hver dåse skal fremstilles af en plade hvor der kan regnes med 16 % spild ved afklipningen.
.c) Bestem hvor meget plade, der medgår til dåsens fremstilling.
*0,16 =

Opgave 5
.a) Konstruer en trekant ABC hvor
A=45grader
B=60grader
C=9cm
Se Bilag1
.b) Hvor stor er vinkel C
180grader-45grader-60grader=75grader
.c) Konstruer trekantens indskrevne cirkel.
Se Bilag 1


Opgave 6
Den nedenstående figur viser halvdelen af et spær. Spæret består af en spærbjælke(L), 2 stænger samt en halv loftbjælke(B) med en bredde på 4m. Højden(H) er angivet til 1,8m.

.a) Beregn hældning på taget.
.b) Bergen længden af spærbjælken.
.c) Beregn længden af de 2 stænger a og b, når a står vinkelret og midt på spærbjælken L.

Opgave 7


En bordplade af egetræ er 170cm lang, 75cm bred og 2cm tyk.
.a) Hvor mange kg vejer pladen, træets massefylde er 0,8g/cm^3
170cm*75cm*2cm=25500cm^3
25500cm^3*0,8g/cm^3=20400g/cm^3
Bordpladen skal lakeres på oversiden og de 4 sideflader
.b) Hvor stor et område skal lakeres?
Oversiden 170cm*75cm= 12750cm*^2
2korte sider 75cm*2cm = 150 cm^2 *2 = 300cm^2
2 lange sider 170cm*2cm = 340 cm^2*2 = 680cm^2
Samlet areal 12750cm*^2+300cm^2+680cm^2= 13730cm^2

Vedhæftet fil: trekant 12321.bmp

Svar #1
06. maj 2009 af 3700-Line (Slettet)

Nogen som vil/kan hjælpe?

takker på forhånd


Skriv et svar til: 9klasses niveau rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.