Matematik

Skæringspunkt - beregning

05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg ved beregning skæringspunkterne mellem to grafer for to funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af mathon

f(x) = g(x)    løses mht x


Svar #2
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Ja, det havde jeg også tænkt på, men så er jeg nødt til at bruge solve - ellers kan jeg ikke :(


Svar #3
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

4x-4 = 2x2+5x-7

Hvad er det første jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2009 af mathon

2x2 + x - 3 = 0


Svar #5
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Så jeg skal finde diskriminanten? Og hvordan har du fået ovennævnte?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2009 af mbujo (Slettet)

4x-4 = 2x^2+5x-7 <=> (4x-4) - (2x^2+5x-7) = 0 <=> 4x-4 -2x^2-5x+7 = 0 <=> -2x^2 - x + 3 = 0 <=> 2x^2 + x - 3 = 0

Her skal du bare løse en simpel 2. gradsligning for at finde x. Det er så skæringspunkterne


Svar #7
05. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

Aha, ok.

- tusind tak mbujo ;)


Skriv et svar til: Skæringspunkt - beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.