Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Variable enhedsomkostninger kontra Grænseomkostninger (MC)

06. maj 2009 af Bocaj87 (Slettet)

Hej

Er de variable enhedsomkostninger og grænseomkostninger det samme???

Jeg har en opgave der omhandler kartorfler

1 kg kartofler kan sælges til 6 kr.

Til dyrkningen af kartofler får jeg oplyst MC = 2 + 1/12500*X

Hertil finder jeg MR og finder videre de samlede variable omkostninger hvorefter jeg har fundet dækningsbidraget.

nu vil producenten til at sælge nogle specielle Minikartofler som skal pakkes

Afsætningsfunktionen hertil er

P = 12 - 1/10000*X

De variable enhedsomkostninger hertil er 1 kr.

Jeg skal vurdere om det er fordelagtigt for producenten at begynde at sælge de her minikartofler.

Jeg er i tvivl om jeg bare skal ligge de variable enhedsomkostninger (1kr) til den Mc jeg fik oplyst tidligere, således at jeg får 

MC = 3 + 1/12500*X

Et andet spørgsmål er.

Normalt når man kender de samlede variable omkostninger (TVC) så kan man finde MC ved at differentiere udtrykket.

Kan man omvendt finde TVC hvis man kender MC ved at integrere MC???

På forhånd tak  


Skriv et svar til: Variable enhedsomkostninger kontra Grænseomkostninger (MC)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.