Matematik

aftagende/voksende funktioner

06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Hvordan kan man se på forskellige funktioner er aftagende eller voksende, hvis det er en prøve uden hjælpemidler?

Jeg ved følgende:

f(x)=ax+b, hvis a>0 er funktionen voksende.

f(x)=b*a^x, a>1 er funktionen voksende, hvis a<1 er funktionen aftagende.

Hvad med potens udviklingen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Det samme som ved lineære funktioner

a>0 -> f er voksende

a<0 -> f er aftagende


Svar #2
06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

og så er b skæringen med y-aksen, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Nej, en potensfunktion skærer ikke y-aksen, f(1)=b


Svar #4
06. maj 2009 af biqqu (Slettet)

okay :)


Skriv et svar til: aftagende/voksende funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.