Matematik

Stamfunktion Analyse

07. maj 2009 af Jens928 (Slettet)

Hejsa, jeg er gået lidt i stå med en opgave, jeg er ikke nødvendigvis ude efter svaret, men et hint til at få mig igang.


Opgaven lyder som følger:


Forklar uden brug af stamfunktioner, hvorfor: Integralet af kvadratrod(1-x^2) = pi/4
 

På forhånd tak - Jens


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af mathon

sæt
u = sin(θ) og dermed dx = cos(θ)dθ


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2009 af susna (Slettet)

Uden brug af stamfunktion:

Prøv at tegne funktionen. Integralet svarer til arealet under funktionen indenfor de givne grænser, som må gå fra 0 til 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2009 af mathon

da
01 √(1-x2)dx = (π/4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2009 af allan_sim

#0.

Tænk i cirkler og enhedscirklen. Hvordan ser cirklens ligning ud, og hvad sker der ved isolation af y i denne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2009 af mathon

#3
ses af

enhedscirklen:
x2 + y2 = 1

y = √(1-x2), -1≤x≤1    er ligningen for øvre enhedshalvcirkel med arealet π/2


Skriv et svar til: Stamfunktion Analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.