Matematik

integrale uden hjælpemidler

08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hej

hvordan skal denne opgave løses hvis man ikke må bruge hjælpemidler ?

Bestem integralet

∫ ( med grænser 0 til 1 )  2x / (x2 + 1) dx 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2009 af NejTilSvampe

  u=x^2+1

du=2x

∫1/u du = ln|u| = ln|(x^2+1)|   Men hvis du ikke må bruge hjælpemidler ved jeg sku ik hvordan du vil regne det ud :S

Men svaret vil naturligvis være ln(2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Øhhh NejTilSvampe, jeg forstår ikke din bemærkning. Du har jo lige gjort det!!!  :)

u = x2+1   du = 2x dx     ∫ (0->1) 2x/(x2+1) dx = ln(|x2+1|) (0->1) = ln(2) - ln(1) = ln(2).


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2009 af NejTilSvampe

 Jeg mener bare at hvis hun ik må bruge lommeregner hvordan har hun så tænkt sig at regne ln(2) ud :P Men man må vel gå ud fra at ln(2) er et godkendt resultat? jeg ved ik...


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

 ∫(0,1) 2x / (x2 + 1) dx 

t= x^2+1

dt/dx = 2x

dt=2xdx

∫(1,2) 1/t dt =

ln(2)-ln(1) =ln(2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#3 ln(2) er et godkendt resultat, og selv med hjælpemidler den bedste måde at skrive resultatet på.


Svar #6
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 #3 jeg forstår ikke hvorfor dine grænser bliver til 1,2 ??? og skal t ikke sættes ind igen ?? 

jeg forstår ikke hvad der sker efter man har def. dt = dx2x


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Man kan udregne integraler på to måder: efter substitutionen og stamfunktionen vender man tilbage til den oprindelige variable ( her x) og indsætter de oprindelige grænser. Det er gjort i #1 og #2. Den anden metode er brugt i #4. Istedet for at vende til bage til den oprindelige variabel indsætter man grænserne for den nye variable. her gik x fra 0 til 1, og u = x2 + 1 så her inssættes x's grænser og du finder grænserne for u: u= 02 + 1 = 1 og u = 12 + 1 = 2,  så u's grænse er 1 til 2.


Skriv et svar til: integrale uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.