Matematik

To fælles punkter

09. maj 2009 af NCA (Slettet)

Hej!

Er der nogle der kan hjælp mig med følgende:

Der er givet: f(x)=x^3+1 og g(x)=2x^2+1

Graferne for disse to funktionerhar to punkter tilfælles. Hvilken fremgangsmåde kan jeg benytte til at beregne koordinaterne til de to punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af Bankier (Slettet)

Lige store koefficienters metode eller indskudsreglen

CAS-værktøj: Sæt f(x)=g(x) og løs x


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

x^3+1=2x^2+1

x^3-2x^2=0 (=)

x(x^2-2x) =0

x = 0 v x =2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

husk du skal finde begge koordinater :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af ce90 (Slettet)

jamen er det et koordinat vi har fundet? (altså x=0 v x=2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

(0,1) og (2,9)


Skriv et svar til: To fælles punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.