Matematik

differentiér ligning

05. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa, jeg har denne her ret grumme ligning der skal differentieres:

f(x) = x^2-3x-4/x^2+1

Det er jo sådan en type (f/g)' - ergo skal den (f'*g-g'*f)/(g^2) bruges, og det har jeg skam også gjort, og får at det ska være lig:
-9x^2-6x-3

..Men det er ligesom forkert. Er der en der kan sige mig hvad det lige er, jeg gør galt, når jeg sætter den sådan her:
(2x-3)(x^2-1)-(2x)(x^"-3x-4) (nævneren er jo ligegyldig, når man diff. med henblik på monotoniforhold).

Derefter bliver det 2x-3x^2-3-6x^2-8x..

ARGH! HJÆLP!

Tak,
Maci

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2003 af 404error (Slettet)

Man differentierer en funktion - ikke en ligning.

Hvor skal parenteserne være? Mener du:

f(x) = (x^2-3x-4)/(x^2+1)

Svar #2
05. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Yup i den første

(2x-3)(x^2-1)-(2x)(x^2-3x-4) er skrevet sådan for nemhedens skyld, istedet for * 1. og 2. led, og 3. og 4.

Maci

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2003 af darkseer (Slettet)

Hej.. Jeg har fundet dit problem. 2x gange med x^2 er 2x^3, for du skal se på det sådan her: 2*x*x*x=2x^3..
jeg får denne: f'(x)=(2x^3-3x^2-3)-(2x^3-6x^2-8x)/(x^2+1)^2.. Resten kan du selv lave :-D .. d bar om at reducere

Svar #4
05. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Jo tak :) Jeg får det til
3x^2+10x-3
hvilket jo også passer lidt bedre :)

Tak igen,
Maci

Skriv et svar til: differentiér ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.