Matematik

hjælp til opgave

09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

en kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.

a) angiv arealet af kassen samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
 

Hvis kassen har en kvadratisk bund med et rumfang på 125, må l og b være: kvdr(125)=5*kvdr(5) og højden kalder ejg x.

Man finder arealet ved følgende formel: 2(l*h+b*h)+l*b jeg indsætter nu mine værdier ind:

2*(5*kvdr(5)*x+5*kvdr(5)*x) + 5*kvdr(5) * 5*kvdr(5) =  20 * kvdr(5) * x + 125

Hvis dette ikke er korrekt, må i meget gerne fortælle mig HVAD i gør, og hvilke formler i anvender, -tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Det er meget upraktisk at kalde højden for x, når x er sidelængden i opgaven.

h·x2 = 125 <=> h = 125/x2

Er der låg på kassen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

Da kassen har en kvadratisk bund er længden og bredden lige lange - kaldet x

x2 * h =125

samlede overflade for kassen uden låg: 4xh+x2

samlede overflade for kassen med låg: 4xh+2x2


Svar #3
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#2 nej der ser ikke ud til at den har et låg.


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.