Matematik

Opgave fra "vejledende eksempler på eksamensopgaver og eksamensopgaver i matematik, STX B-Niveau

09. maj 2009 af mathildexi (Slettet)

Hej allesammen. Jeg håber i kan hjælpe mig lidt på vej.

Jeg sidder med en opgave som er uden hjælpemidler, opgaven lyder således:

løs ligningen 2x^2 - 6x + 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af Lærmatematik (Slettet)

du skal finde skæringer med x-aksen, nulpunkterne

d=b/\2-4ac

og så (-b+-kvadratrod af d)/(2*a) som er skæringerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

hvis d > 0 er der to eller flere løsninger 

hvis d = 0 er der en løsning 

hvis d < 0 er der ingen løsninger 

fremgangsmåden er som #1 har skrevet 

for at finde y-koordinatet sætter den ene af x-koordinaterne ind i ligningen og isolere y. Du har nu fundet den tilhørende y-koordinat til din x-koordinat. 

Det samme gør du for den anden x-koordinat. 

håber det hjalp :) 


Svar #3
09. maj 2009 af mathildexi (Slettet)

takker!

Nu hvor jeg er i gang, så ville jeg  hører om du eller andre kan hjælpe mig med denne opgave også fra samme hæft, nu må man dog bruge hjælpemidler!:)

Den lyder sådan:

Bestem nulpunkter for funktionen f(x) = x^3 - 12x


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

nulpunkterne ER NETOP, at du skal finde diskriminanten og finde x'erne som #2 beskriver.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

men da det er en 3grad skal du bruge nulreglen: x(x^2-12) x=0 og den anden x skal du finde ved at bruge diskriminanten her (x^2-12)


Svar #6
09. maj 2009 af mathildexi (Slettet)

men jeg skal stadig bruge den formel (b^2-4ac) for diskriminanten selvom at der ikke er noget C. Så er c'et vel 0 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

ja, det skal du :)


Skriv et svar til: Opgave fra "vejledende eksempler på eksamensopgaver og eksamensopgaver i matematik, STX B-Niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.