Matematik

''centrum og radius i cirkel''

09. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

Hejsa

Jeg vil bare gerne vide hvordan man finder cirklens radius, når en ligning er opgivet.

Mit spg. er vedhæftet :)

Vedhæftet fil: cirkel.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af tveon (Slettet)

Du skal reducere ligningen til formen (x - a)2 + (y - b)2 = r2, hvor (a,b) er cirklens centrum og r er radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af ahmed1111 (Slettet)

du starter med at omskrive cirklens ligning på følgende måde:

(x-5)^2+(y-2)^2=-20+5^2+2^2

(x-5)^2+(y-2)^2=9
 

Af det kan du nu se at centrum = C(5,2) og radius =√9=3


Svar #3
09. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

ja, men hvordan finder jeg r , jeg ved at man tager halvdelen af a og b i formlen, men hvad med r ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

når du omskriver til former (x - a)^2 skal du huske at lægge a^2 til på den anden side af lighedstegnet


Svar #5
09. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

ok,  nu forstår jeg det :) - taak


Skriv et svar til: ''centrum og radius i cirkel''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.