Matematik

hvad skal man gøre?

10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/Gl%20ordning/2008%208%202_uden.ashx  opgave c 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

En linje l er bestemt ved ligningen y = 3x - 4.
Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet P(6,5), og som er
vinkelret p l.

Da linjen m er vinkelret på lbruger du følgende ligning: 

a * c = -1 

a og c er hældinger. Du kender hældningen for linje l --> så a = 3

det sætter du ind: 3 * c = -1 <=> c = -1/3

Nu har du hældningen for linjen m, og du kender et punkt P(6,5)

Dette sætter du ind ind ligningen: y-y0 = a(x-x0)      a = hældning

derfor gælder det

y-5 = -1/3 ( x-6) <=> y = y = -1/3(x-6) + 5 <=> y = -1/3x +2 + 5 <=> y = -1/3+7  

håber det hjalp :) 


Svar #2
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 #1 kan sådan en opg godt dukke op til eksamen, da det jo er den gamle ordning?

Og ville også værdsætte hvis nogen ville forklare mig hva man skal her - opg. 3 http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/070515_opgave_HFE_071_matB.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ja, sådan en opgave kan sagtens komme til prøven uden hjælpemidler. 

Har du MAT A ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

  til den anden opgave du spørger til...

når der står minus ved du den er aftagen og når der står + er den voksende.

men kan ikke se hvordan den skal se ud 

måske har den en vendetangent ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

det er stadig pensum.

da fortegnsvariationen er ---0+++ omkring 2 så har f(x) er minimum i 2 med værdien -4.  

???  Fortalte jeg ikke det for to dage siden ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af naunii (Slettet)

biqqu: hvor finder du disse sæt fra den gamle ordning? Jeg kunne nemlig også bruge nogen at øve mig på, men jeg skal bare bruge dem på A-niveau..?


Svar #7
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 #6 Jeg har mat på B-niveau.. og du finder dem her: http://www.uvm.dk/Uddannelse/Gymnasiale%20uddannelser/Proever%20og%20eksamen/Centralt%20stillede%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Gammel%20ordning.aspx


Skriv et svar til: hvad skal man gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.