Matematik

Nogen der plz kan hjælpe ?

10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Hej tænkte på om der var nogen der trin for trin ville hjælpe med følgende opgave ? 

Jeg har enormt meget svært ved parameterfremstilling og lign. 

Det drejer sig om opgave 2 i følgende link:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF00/2000%208%203V%20XMH.ashx

Håber virkelig nogen kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

En parameterfremstilling for en linje består af et punkt på linjen (her B eller D) og en retningsvektor for linjen (her BD ellerr DB).

y = (8,6,0) + t·(4,3,-8)


Svar #2
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 er det ligemeget om man tage BD eller DB  for at bestemme retningsvektoren ? 

Hvis det er BD så er (x0,y0,z0) = D 

og hvis det er DB er (x0,y0,z0) = B   ? 

Hvad med reste ? kan du hjælpe med det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af peter lind

BD=-DB. Det er ligegyldig hvilken du bruger. Vektor BD kan findes af BD = OD-OB. D og B er punkter ikke vektorer. Dine påstande i anden og tredje linje er forkerte.

Brug at AB×AD er normal til planen α

Brug at vinklen mellem 2 planer er det samme som vinklen mellem deres normalvektorer.

Du kan se om et punkt ligger i planen ved at se om punktets koordinater opfylder planens ligning.

En vektor ligger i planen, hvis dens skalarprodukt med planens normalvektor er 0.


Skriv et svar til: Nogen der plz kan hjælpe ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.