Fysik

Fysik aflevering, gasser

10. maj 2009 af MMHE (Slettet)

Gasser

Hej jeg søger lidt hjælp til 2 fysik opgaver:

1. En gasmængde har trykket 98 kPa ved temperaturen 12 grader celsius. Antag, at rumfanget holdes konstant, og at temperaturen ændres til -45.
Beregn hvor stort trykket bliver.

2.  En gas har temperaturen 230 grader celsius og rumfanget 7,4 L. Antag at trykket holdes konstant og rumfanget ændres til 4,6L
Beregn, hvor stor temperaturen bliver:
 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Brug idealgasligningen.


Svar #2
10. maj 2009 af MMHE (Slettet)

Ved jeg : ) men tak

Opgave 1 :

P0 = 98kPa*1000=98000pa
T = -45 + 273,15K=228,15K
T0 = 12 + 273,15K = 285,15K
V0 = konstant

p = 228,15 * 98000Pa / 285,15K = 99031,0 Pa ? rigtigt

Opgave 2 , ved jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Hvis du har: pv=nRT, så skal du finde T.


Svar #4
10. maj 2009 af MMHE (Slettet)

Ja, bliver det så:
T0 = V*T/V0


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2009 af mathon

1.
isochor
p2/p1 = T2/T1

p2 = (T2/T1)p1

..........

2.
isobar
V2/V1 = T2/T1

V2 = (T2/T1)V1


Skriv et svar til: Fysik aflevering, gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.