Matematik

Skæring mellem en linje og en parameterfremstilling!

10. maj 2009 af youknowme (Slettet)

Hej

jeg er gået i stå, så håber at der er en der kan hjælp mig med opgaven:

I et koordinatsystem i planen er der givet en linje l med ligningen:

y = 2x  - 2

og en linje m med parameterfremstillingen :

x = -1 + 2t
y = 2 + t

bestem koordinatsættet til skæringspunket mellem l og m

resultatet skulle gerne give (3,4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af NejTilSvampe

 2x-2=2+t

x=-1+2t

2(-1+2t)-2=2+t

-2+4t-2 = 2+t

3t=6

t=2

y=2+t=4

x=-1+2t=3

(x,y)=(3,4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af peter lind

Sæt x og y for den givne parameterfremstillingen ind i den første ligning. Det giver en ligning til bestemmelse for den værdi af t, som giver skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hmm start med at finde t. Indsæt de to udtryk for x og y fra parameterfremstilling ind i linjen l og løse t.


Svar #4
10. maj 2009 af youknowme (Slettet)

Tak til begge to :)


Skriv et svar til: Skæring mellem en linje og en parameterfremstilling!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.