Matematik

Nem, men kan ikke se det

10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Hvordan løser man en opgaver der lyder:

1. (1/4)^(-4) 

2. (1/3)/(1/4)

nogle bestemte regneregler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Ja, der er nogle bestemte regneregler. Læs om potensregneregler i min formelsamling. Til den anden så gælder der, at den brøk du deler med (1/4) skal du gange på den øverste og vende den om. Så:

(1/3)/(1/4)=(1/3)*(4/1)=.....


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af keg (Slettet)

ad 1  1/4 opløftet i minus fire kan også skrives som :

1/(1/4)4 som så kan sættes på fælles brøgstreg


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af mathon

(1/4)-4 = ((1/4)-1)4 = 44 = (22)4 = 28 = 256


Svar #4
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 #1 du har ikke præcis en af den slags som jeg i hvert fald kan finde...

#3 hvor får du det opløftede (-1) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2009 af mathon

#4

(1/4)-4 = (1/4)-1*4 = ((1/4-1)4

jævnfør
(an)p = an*p brugt fra højre mod venstre


Skriv et svar til: Nem, men kan ikke se det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.