Matematik

Tangentens ligning

10. maj 2009 af dyrlund (Slettet)

Hej,

Er tangentens ligning

y = f(xo) + f´(xo) (x - xo)

eller

y = f(xo) - f´(xo) (x - xo)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

det første


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

første


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af keg (Slettet)

 vedr svar#1    Hvilken funktion taler vi om?

og kan det ikke være både  den første og den anden?

diff.kvotienten er jo stigningstallet for den rette linie (tangenten), som jo både kan være pos og neg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af Jessica1

# 3

Jo , men når du skriver den generelle formel op, er det som #0 har gjort
men du har ret - fortegnet kommer til at spille en rolle, når det handler om en specifik fkt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af mathon

y = f(xo) + f´(xo) (x - xo)  er den generelle formel, hvor f '(xo) er regnet med fortegn

som for f '(xo)<0 giver

y = f(xo) + f´(xo) (x - xo) = f(xo) - |f´(xo)|*(x - xo) som intet ændrer ved den generelle formel


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.