Matematik

HASTER!!!_Linjensligning og centrum +radius af cirkel

10. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

ER i gang med noget matematik, men er simpelhen gået i stå med denne opgave, håber der er nogen der kan hjælpe

En cirkel med centrum (-2;1) og radius 5 og en linje l : 2x+y-6=0 er bestemt.

Jeg skal undersøge om linjen l skærer cirklen .. Jeg er helt lost... Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ahmed1111 (Slettet)

find afstand fra centrum til linje.. hvis den er lige med eller mindre end radius, så skærer linjen cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Find ud af om afstanden fra cirklen til linjen er større eller mindre end radius. Hvis den er mindre, skærer den to steder. Du kan selv tænke dig til resten :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af webnord (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af mathon

hvis

dist(l,C(-2,1)) = |2*(-2)+1-6|/√(22+1) ≤ 5

skærer l cirklen (x+2)2 + (y-1)2 = 52


Svar #5
10. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

Oki tusind tak.. har fundet ud af det ;D


Skriv et svar til: HASTER!!!_Linjensligning og centrum +radius af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.