Matematik

Skr. eks. STX-A

11. maj 2009 af allan_sim

Kortfattede resultater for dagens eksamen i STX-A. Som sædvanlig er det meget hurtigt gennemregnet, så der tages forbehold for regnefejl, trykfejl og søvnige perioder...

Opg. 1
t=-1,5

Opg. 2
5*q^2

Opg. 3
f(x)=1/27*3^x

Opg. 4
P: a>0, c>0, d<0
Q: a<0, c<0, d>0

Opg. 5
I1=2x^3+x^2+k og I2=e^2-e

Opg. 6
a) x^2+y^2+(z-5)^2=9
b) v=26,4 grader
c) S=(-9/2,9/4,1/2)

Opg. 7
a) y=22,17x-14,78
b) Aftagende i ]-00;-1/2] og voksende i [1/2;oo[

Opg. 8
a) m=0,0005643*l^3,382
b) En 7,5 mm lang torskelarve har en tørvægt på 0,51 mg, og hvis en torskelarve vejer 0,60 mg, er den 7,85 mm lang.

Opg. 9
a) |BC|=10,1 og B=39,2 grader
b) h_b=4,6 og T=15,99

Opg. 10
a) Kum.frek.=(13,9;36,3;60,3;84,6;90,6;100)
b) Kvartilsæt(12,5;17,9;23,0) og 34,8% ryger mindst 21 cigaretter om dagen.

opg. 11
a) 49/4*pi ~ 38,48

Opg. 12
a) dN/dt(0)=6,175 og dN/dt=31 når N(t)=393 v N(t)=607

Opg. 13
a) (pi+2)*r+2h
b) 16r-(2+0,5*pi)*r^2

Opg. 14
a) |AP|=sqrt(1600+x^2) og |PB|=sqrt(1089+(46-x)^2)
b) Pris = 50*sqrt(1600+x^2)+60*sqrt(1089+(46-x)^2) og minimum opnås for x=28,03

Opg. 15
a) f(x)=g(x) når x=-sqrt(k) v x=0 v x=sqrt(k). Integralet for g(x)-f(x) med grænser -sqrt(k) og 0 er lig med integralet for f(x)-g(x) med grænser 0 og sqrt(k).

Opg. 16
a) g(t)=100 når t=320 og f(320)=91,67 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af NejTilSvampe

 kan det lade sig gøre at få selve opgave sættet? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Tak for det ;)

#1

Sættet kan du få fra uvm.dk


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af M;e (Slettet)

Tak, Allan!


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2009 af windows97 (Slettet)

Jeg er død :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2009 af ibibib (Slettet)

6. Skæringspumktet får jeg til (1,2,3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2009 af SicaCs (Slettet)

#5

Ja, det gør jeg også. Kan ikke helt forstå resultatet S(-9/2,9/4,1/2)


Svar #7
11. maj 2009 af allan_sim

#5+6.

Det giver også S=(1,2,3).Første søvnige periode indtraf... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2009 af kscn (Slettet)

hej.. går du på gym?? Hvis du har lavet det her idag så.. vil jeg sige ..... det ER FLOT ...


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2009 af PiratenColle (Slettet)

 Altså hvad siger du med det skæringspunkt? Ifølge min bog er det første du skriver det rigtige, og det er også det jeg har fået. Jeg ved også mange af mine klassekammerater fik det også? Det andet får man hvis man sætter koordinatligningerne ind i kuglens ligning og ikke i planens?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2009 af lol-lol (Slettet)

#8 - han er underviser i mat og filo  på stx - læs han profil ;)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

Hm.. Okay, det ser ud som om at jeg har fået lavet de fleste rigtigt.. Nu må vi se :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. maj 2009 af siimba (Slettet)

Nå, kan se at det måske slet ikke er gået så slemt som jeg gik og frygtede... Har et par enkelte dummefejl (pga tidsnød) rundt omkring - men dem kan man jo nok ikke se sig fri fra :)

Tak allan for dit store arbejde :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. maj 2009 af kscn (Slettet)

ooohh... fedt :P men han er god alligevel :P hehe

MEN jeg er også død......... :( jeg har bare ikke fattet opg 14 men nu kan jeg godt se at lettere kunne den ikke have været!!!!!!!!!!!!!!!!! F..... hvor irriterende .. og det der diff ligninger dem kan jeg simpelthen ikke hitte ud af :( vil du forklare opgave 16 lidt nærmere???


Svar #14
11. maj 2009 af allan_sim

#9.

Det første svar jeg gav får man ved at finde skæringspunktet mellem den linje, der går gennem C og P og tangentplanen. Men P ligger ikke i tangentplanen og er derfor ikke et røringspunkt.

I stedet benyttes normalvektoren for planen som retningsvektor for den linje, der går gennem C. Skæringen mellem denne linje og tangentplanen er da røringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. maj 2009 af PiratenColle (Slettet)

 Fuck nej, det kan jeg godt se nu.. Nåh, men det er der ikke noget at gøre ved ;)


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. maj 2009 af Birgit84 (Slettet)

hmm...det ser ud som om jeg har fået 90 point for opgaverne...Er der nogen der ved hvilket karakter det ca. svarer til?


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. maj 2009 af Phienix (Slettet)

#16

At dømme ud fra sidste års interval-inddelinger, et 7, muligvis tæt på 10.
Vær velkommen til at rette mig skulle jeg være gal på den.

Missede komplet forkert på to af opgaverne, og I2 af opg. 5, men håber jeg ligger ved de 10 selv.


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. maj 2009 af vans (Slettet)

jeg fik altså opgave 16 til 99,93 grader eller sådan noget, passer det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. maj 2009 af Phienix (Slettet)

#18

Funktionen for temperaturen af det indre objekt skulle gerne ligne noget á la
f(t) = -1,6667*0,970446^t + 0,25*t + 11,6667

Hvis du indsætter t-værdien 320 i funktionen, hvor badet overstiger 100 grader, skulle det gerne give en temperatur på rundt regnet 91,67 grader celsius.
 


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. maj 2009 af babemussie (Slettet)

nogen der har svarene til den skriftlige mat b eksamen?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.