Matematik
Eksponentiel opgave
30. november 2004 af
Veeand (Slettet)
Jeg har en opg., som jeg har forsøgt at besvare, og jeg ville værdsætte det, hvis nogen ville se på min besvarelse og dernæst kommentere, eller i værste fald rette.
"Lysintensitet er bestemt fx = 100 *a^x, hvor x er dybden i meter.
For en sø gælder at lysint. er 16 i 5 meters dybde.
Beregn a = a^5 = 16 = 1,74.
Beregn dybden, der svarer til lysint. 2,1 =
2,1 = 100 * a^x = log (100/2,1) / log (a) = 7.
Med hvor mange % aftager lysint. i søen, når dybden vokser med 3,0 meter =
100 * a^3 = 5,27 %.´"
På forhånd mange tak
"Lysintensitet er bestemt fx = 100 *a^x, hvor x er dybden i meter.
For en sø gælder at lysint. er 16 i 5 meters dybde.
Beregn a = a^5 = 16 = 1,74.
Beregn dybden, der svarer til lysint. 2,1 =
2,1 = 100 * a^x = log (100/2,1) / log (a) = 7.
Med hvor mange % aftager lysint. i søen, når dybden vokser med 3,0 meter =
100 * a^3 = 5,27 %.´"
På forhånd mange tak
Svar #1
30. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
a = a^5 = 16 = 1,74
Du har skrevet = mellem ting, der ikke er ens. Du burde hellere skrive
a^5=16 <=> a=1,74
Du har skrevet = mellem ting, der ikke er ens. Du burde hellere skrive
a^5=16 <=> a=1,74
Svar #2
30. november 2004 af Veeand (Slettet)
Du har fuldstændig ret, det gik bare lidt stærkt.
Jeg kan se, at du mener jeg udregnede a-værdien rigtigt.
Hvad med resten af opgaven?
Mange tak
Jeg kan se, at du mener jeg udregnede a-værdien rigtigt.
Hvad med resten af opgaven?
Mange tak
Svar #3
30. november 2004 af Veeand (Slettet)
Jeg ville virkelig værdsætte det, hvis nogen ville se på mine besvarelser, og give råd eller hjælp.
På forhånd mange tak
På forhånd mange tak
Skriv et svar til: Eksponentiel opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
